MUYLLE & PARTNERS

expertises - bemiddelingen - arbitrages

2013

 

NAMAAK


Namaak is er altijd geweest. Al ten tijde van de Romeinen werd minderwaardige wijn verkocht in kruiken voorzien van labels en versieringen van gerenommeerde wijnen. Tegenwoordig worden we dagelijks illegale software, namaak  merkkledij en kopieën van allerlei andere (luxe)goederen te koop aangeboden. De overheid schat de omzet van namaak op ongeveer 7% van de reguliere handel en dit percentage neemt jaar op jaar toe.


De wetgeving reikt houders van intellectuele rechten (merken, designs, octrooien en auteursrechten) verscheidene rechtsmiddelen aan om inbreuk op hun rechten te bestrijden en het ‘beslag inzake namaak’ speelt hierbij een belangrijke rol.


Het ‘beslag inzake namaak’ is een efficiënt hulpmiddel om bewijzen te verzamelen die in het kader van een gerechtelijke procedure dienstig kunnen zijn. De rechter stelt een deskundige aan om onderzoeksdaden te verrichten en ook soms om de beweerde namaakgoederen in beslag te nemen.


Dergelijke expertises, maar ook expertises in het kader van gerechtelijke procedures ter ontwarring van namaak- en andere geschillen, vereisen van de aangestelde expert vakkennis, een degelijke juridische basiskennis, psychologisch doorzicht en de vaardigheid om zich correct en duidelijk uit te drukken.


Deze vaardigheden, zelden verenigd, zijn ook van groot belang in het kader van vrijwillige bemiddelingsopdrachten of van arbitrages waartoe partijen zich contractueel verplicht hebben.


MUYLLE & PARTNERS beschikt over deze vaardigheden en is in staat dergelijke opdrachten snel en efficiënt tot een goed einde te brengen.

MUYLLE & PARTNERS

Willem Denyslaan 1, b2

B-8510 KORTRIJK (BE)


T. : +32  56  214670

F. : +32  56  214671

M.: +32 475 987295

Info@muylle.eu